Xarxa Llauradora de Les Comarques Centrals

Perquè l'horta és necessaria i les carxofes també Reclame este anuncio

què és?

La “Xarxa LLauradora de les Comarques Centrals” està formada per un grup d’agricultors locals procedents de diferents comarques compreses des de la Marina Alta, La Safor, El Comptat, La Vall d’Albaida, La Costera fins l’alt Vinalopó que han treballat i treballem per una agricultura sostenible de cultura local, respectuosa amb la terra, el medi ambient i les persones, que aconsegueix aliments sans, lliures de residus químics, utilitzant tècniques de producció tradicionals que ens han ensenyant els nostres avantpassats i treballant, sent aquestes la base del coneixement agrícola.

Per tant uns dels nostres principis es el treball amb cultius de temporada i la recuperació de varietats locals i comarcals com una herència que ens han deixat els nostre avantpassats.

Després de la nostra experiència de treball com a plataforma agrícola hem après que el treball col·lectiu i en xarxa, és l’únic camí que ens queda als agricultors locals per fer front a l’agroindustria alimentària. Partim d’una visió integral del comerç just i solidari que engloba tot el cicle d’un producte, des de la seua producció fins la seua comercialització a casa nostra.

La diversitat de les Comarques que componen la Xarxa és un valor cultural-agrícola que enriqueix tant a l’agricultor com a consumidor i que volem transmetre socialment i sobretot treballar en una línia agrícola justa i coherent gaudint del nostre treball.

què volem?

  1. Intercanviar productes, informació i coneixement entre els membres de la xarxa.
  2. Sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania cap a l’agricultura tradicional, ecològica, comerç just, el consum crític i la sobirania alimentària, en definitiva una educació ambiental.
  3. Donar a conèixer i difondre la xarxa en diferents punts i municipis (fires, jornades, activitats).
  4. Dinamitzar i generar sinergies externes per a crèixer i millorar conjuntament.
  5. Desenvolupar i prioritzar un mercat local i comarcal (sense intermediaris) per a la comercialització dels nostres productes.
  6. Crear i definir un segell participatiu sobre la base d’uns processos i tècniques de treball agroecològiques i sostenibles tenint en compte el compromís i la responsabilitat interna.
  7. Mantenir un marge de preus justs entre productors i consumidors.

Queremos conocer su opinión sobre este negocio

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

20 − 6 =

Gandía Comunidad Valenciana ES
Ver ubicación en Google Maps